Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Samsung is házasítja az okostévéket és okosotthonokat

2015. december 29. - spidermanSzólj hozzá!

12-29
Azt már tudjuk, hogy az LG okostévéi különféle IoT eszközöket is fognak kezelni; sokat a Samsung bejelentése sem késett.

A koreai gyártó saját blogján jelentette be, hogy a 2016-os termékvonalba tartozó valamennyi SUHD okostévé képes lesz kommunikálni azokkal az IoT eszközökkel, amelyek a SmartThings platformot használják. A Samsung az idei IFA-n mutatta be azokat az okoskütyüit, amelyek szintén erre a platformra alapoznak; az pedig természetesen cseppet sem meglepő, hogy a vállalat a tévéket szeretné az okosotthon rendszerek középpontjába állítani. A támogatott termékek száma kezdetben 200 körüli lesz, de nyilván a különféle modulok, szenzorok és más kiegészítők száma villámgyorsan növekedni fog. Az IoT eszközök között kamerák, hőmérők, páratartalom-mérők, ajtónyitás érzékelők stb. mind megtalálhatók.

A készülékeket a Samsung a pár nap múlva kezdődő CES-en fogja bemutatni; a kiállításon bejelentett újdonságokat természetesen ezúttal is a helyszínen fogjuk megnézni és kipróbálni, a tapasztalatokról pedig be is fogunk számolni.