Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Cserélhető lesz az LG G5 akkumulátora?

2016. január 14. - mostSzólj hozzá!

01-14
Hirek szerint az LG megoldotta, hogy az új G5 ne csak elegáns és masszív legyen, de akkuja is cserélhető maradjon.

Mindenki nagyon várja már, hogy milyen lesz az LG G5 – a koreai cégnek lassan ideje lenne szakítania a G3 óta többé-kevésbé vitt vonallal, és valami komolyabb váltást felmutatnia. Sokan szokták például kritizálni a még mindig sok műanyagot tartalmazó külsőt, így nem lenne ördögtől való, ha a versenytársakhoz hasonlóan az LG is áttérne a fém unibody házakra.

Ezekkel van azonban egy aprócska gond: az akkumulátor cseréjét igencsak megnehezítik, az LG pedig eléggé ragaszkodni szokott ehhez a lehetőséghez. Most úgy tűnik, hogy megoldható lesz a kecske és a káposzta problémája: egy pletyka szerint a G5 úgy készül majd, hogy alsó része, benne a mikrofonnal, az USB-porttal és a fülhallgató-csatlakozóval egyszerűen lehúzható lesz, így biztosítva a hozzáférést az akkumulátorhoz. Azt azért megjegyeznénk, hogy ez az ötlet nem az LG agyából pattant ki: a HTC Legend, ha valaki emlékszik rá, egy alumínium unibody házba szerelt mobil volt, amelynél egy alsó műanyag elemet lehetett eltávolítani, hogy hozzáférjünk az akkuhoz, a SIM és a microSD foglalatokhoz.

Ami a G5-tel kapcsolatos további érdekességeket illeti, állítólag az LG a vékonyság érdekében vissza fog térni az oldalra szerelt hangerő-gombokhoz, a G5-tel pedig egy különleges csatlakozó is bemutatkozik majd, amely speciális külső eszközök, például VR szemüveg, billentyűzet vagy erősítő csatlakoztatását is lehetővé teszi. További specifikációk: Snapdragon 820, 5,3 colos QHD kijelző, 16 Mpixeles (kettős?) kamera, ujjlenyomat-olvasó. Meglátjuk, mi valósul meg ezekből!