Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Ilyen lesz a Huawei P9

2016. március 02. - mostSzólj hozzá!

03-02
A Huaweinél kimaradt az MWC-re időzített telefon-bejelentés, ám a hamarosan érkező P9-ről már szivárognak az infók.

A készülékről most kikerült fotók és adatok alapján úgy látszik, hogy a cég valóban a kétmodulos fényképezőgép felé mozdul el, és a Honor 6 Plushoz hasonlóan itt is két kamera dolgozik majd a hátlapon – csak éppen 8 helyett 12 Mpixeles szenzorokkal. A Venture Beaten megjelent képek alapján a készülék hátoldalán a kamerák mellett ott a ma már kötelező ujjlenyomat-olvasó, a modulok mellett pedig egy külön egység, ami lehet akár a lézeres autofókusz is.

További érdekesség, hogy az ismeretlen és titkos forrás szerint a P9 több változatban is készül majd: a „normál” P9 mellé érkezik P9 Lite és P9 Max is. A telefonok belsejében modelltől függően Kirin 950 vagy 955 SoC, illetve 3 vagy 4 GB RAM lehet, a kijelző pedig a sima P9 esetében egy 5,2 colos, Full HD felbontású panel lesz. A készülék alján itt már USB-C csatlakozó van, tehát a Huaweinél is áttérnek erre az új megoldásra. Háttértárból állítólag 32 GB-ot kapunk, de a prémiumváltozatokban szinte biztos, hogy ennél több lesz majd, 64 vagy 128 G. Az akku elég méretes lehet, egy 5,2 colos telefontól szép dolog, ha tényleg 3900 mAh-s akkumulátorral rendelkezik – a Moto MAXX ilyen, de az 11 mm vastag, a P9 viszont remélhetőleg nem fog jelentősen eltérni a P8 6,4 mm-étől.

Ami a megjelenést illeti, a Huawei Berlinben tart egy eseményt március 9-én – simán elképzelhető, hogy a hivatalos bemutatkozó itt lesz majd.