Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Fedélzeti WiFi a KLM Dreamlinerein

2016. március 04. - spidermanSzólj hozzá!

03-04
A Holland Királyi Légitársaság is csatlakozott a levegőben internetelérést kínáló légi fuvarozók csoportjához.

A KLM első körben a flotta legújabb, Boeing 787-es repülőgépein tette elérhetővé a szolgáltatást. A vállalat jelenleg három ilyen típusú géppel rendelkezik, de további 18-ra van rendelése, amelyeket várhatóan 2022-ig vesz majd át. A KLM persze nem éri be annyival, hogy néhány gépén legyen netelérés, hamarosan a flotta valamennyi hosszú távú járatot teljesítő gépén lehet majd internetezni.

A fedélzeti wifi szolgáltatásért a Business Class és az Economy Class osztályokon egyaránt hitelkártyával fizethetnek az utasok. Két módon érhető el a világháló: a Light csomag 40 megabájt adatforgalmat biztosít, a Flight csomaggal pedig 120 megabájt böngészhető el. A szolgáltatás ugyanakkor nem túl versenyképes árazást kapott: a 40 MB-os verzióért 9,95, a 120 MB-is verzióért pedig 19,95 eurót kell fizetni. Az internet kapcsolat az adatforgalmi korlát elérése után, vagy a használat megkezdését követően 24 órával megszakad.

A fedélzeti WiFi jelenleg az alábbi járatokon érhető el: Abu Dhabi, Bahrein, Dubai és Rio de Janeiro. 2016 nyarától, ahogyan újabb gépek érkeznek a flottába, tovább bővül majd a WiFi-s útvonalak száma: idén várhatóan Delhi, Osaka, Hangcsou, Csengtu és Hsziamen kerül fel a listára. A szolgáltatás technológiai hátterét a Panasonic biztosítja.