Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Megjött az Android N első változata

2016. március 10. - mostSzólj hozzá!

03-10
A megszokottnál korábban, jóval a Google I/O előtt kiadta a Google a következő Android előzetes változatát.

Az egyelőre N néven (simán lehet például Nugát!) futó Android 7.0 fejlesztői változata már most letölthető a támogatott eszközökre, amelyek sorban a Nexus 6, 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus Player és a Pixel C. A bátor tesztelőknek jó hír, hogy az Google az új Android Beta program keretében az arra jelentkezőknek OTA módon is küldeni fogja az új változatokat, nem lesz tehát szükség az állandó kézi flashelésre.

Ami pedig az Android N látható újdonságait illeti, a legfontosabb ezek közül az osztott képernyő támogatása lesz: ilyet ugyan több gyártónál már korábban is láthattunk (ékes példája ennek a Samsung Note sorozata, ami évek óta kínál ilyet), de most az OS képességei közé is bekerül, ráadásul az Android TV-n még a kép-a-képben módot is tudni fog.

A következő érdekesség az értesítésekből történő közvetlen válasz lehetősége, illetve az értesítések csoportosításának lehetősége. A Google fejlesztett az akkuidőt javító Doze-on is, amely most már nemcsak a lerakott és éppen nem aktív eszközökön működik, hanem akkor is, ha a kijelző kikapcsolt állapotban van.