Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Computex 2016 blogból ajánljuk

Tegnap szinte csak ASUS bejelentésekről adtunk hírt, de még mindig nem értünk az ASUS újdonságok végére.
A Computex nemcsak az új termékek bejelentése miatt érdekes, hanem a látvány miatt is.
A filmekben látott robot komornyiktól még messze vagyunk, de az ASUS elindult a hozzá vezető úton.
Sosem árt, ha erős a processzor és a GPU, de az ARM szerint a VR miatt a teljesítmény még fontosabb lesz.
Egyre több és több piacon próbálja ki magát az ASUS: a VivoBaby például egy sokat tudó babaőr és légzésfigyelő.
Jól időzített az NVIDIA a Pascal bemutatásával, hiszen a Computexre szinte mindenki kijött saját egyedi kártyáival.

Kicsiben játszik az Apple

03-21
Kisebb iPhone, kisebb iPad Pro – nagyjából így vonhatjuk meg az Apple mai rendezvényének mérlegét.

Az mondjuk már jó ideje nyílt titok volt, hogy az amerikaiak egy kisebb és olcsóbb iPhone piacra dobásával készülnek, de azt nem lehetett biztosan tudni, hogy ez milyen nevet és milyen hardvert jelent majd. Nos, az elsőre a válasz az, hogy egyszerűen iPhone SE – a másodikra pedig az, hogy sokkal jobbat a vártnál!

Ez jelen esetben nagyjából az iPhone 6s specifikációit jelenti, ami igen szép húzás az Apple-től, ugyanis ezúttal nem valami több generációval korábbi konstrukció felmelegítésével próbálja meg kiszúrni az olcsóbb iPhone-ra vágyók szemét: az SE a 4 colos és 326 ppi pixelsűrűséget kínáló 1136×640 képpontos kijelző mögött az A9 rendszerchipet, M9 koprocesszort, illetve a 6s és 6s Plus 12 Mpixeles iSight kameráját találjuk. A nagyjából az iPhone 5s-re hajazó külsejű és 113 grammos készülék megkapta az ujjlenyomat-olvasóval kombinált Home gombot (a nyomásérzékeny kijelzőt viszont nem), az ára pedig az Egyesült Államokban igencsak baráti: a 16 GB-os modell 400, a 64 GB-os pedig 500 dollárba kerül. Felénk sajnos nem ennyire lesz rózsás a helyzet: 489 illetve 589 eurós árakra számíthatunk az EU-ban.

Ami az új iPad Pro-t illeti, ez is összement, 9,7 colos méretével a „normál” iPadra emlékeztet, a hardver viszont itt is a Proé, azaz A9X-et kapunk, 4 GB RAM-ot, és 32, 128 vagy éppen 256 GB háttértárat. A hátsó kamera, ha valakit érdekelne, akkor 12 Mpixeles lett, az előlapi pedig 5 – jól jön ez a videóhívásokhoz. A 2732×2048 pixeles kijelző érdekessége, hogy két külön szenzor segítségével a környezeti fénynek megfelelően állítja be a színeket. Az Apple Pencil természetesen továbbra is jelen van. Ami az árakat illeti, az USA most is sokkal jobban jár, hiszen az értékek sorban: 599 USD/689 EUR, 749 USD/869 EUR, illetve 899 USD/1049 EUR. Mind a telefon, mind pedig a táblagép április elejétől lesz elérhető hazánkban.