Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Eltanulta a hangulatkeltést a Huawei is

2016. március 22. - spidermanSzólj hozzá!

03-22
A kínai gyártó két hét múlva Londonban mutatja be legújabb okostelefonját, igyekszik köré felhajtást kelteni.

A Samsung és több más gyártó is előszeretettel alkalmazza egy-egy új (általában nagyon fontos) termékének a promótálásához azt a trükköt, hogy a kütyü számára létrehozott weboldalon csepegtet információkat. A Huawei minden bizonnyal tőlük leste el a dolgot: a vállalat a P9-et fogja bemutatni április 6-án, és ehhez a telefonhoz készítette el az alábbi weboldalt:
http://consumer-campaign.huawei.com/oo/

Ahogyan arra a link és a #OO hastag is utal, a bejelentésre váró telefonnak két kamerája lesz a hátlapon – ezt tényszerűen kezelhetjük, mivel a weblapon közzétett négy, a készülék egy-egy részleteit tartalmazó képek közül az egyiken is látszik mindez. Nem mellesleg a telefonhoz kapcsolódó szlogen és a kisfilm is arra utal, hogy a kamera lesz az új mobil legfontosabb része (Change the way you see the world, azaz változtasd meg azt, ahogyan a világot látod). Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy a Huawei mire fogja használni a másodlagos kamerát, de ha tippelni kellene, akkor azt mondanánk, hogy a második érzékelő a kevés fényben készült képek minőségét fogja javítani.

Korábban kiszivárgott információk alapján a hátsó kamerák felbontása 12 MP lesz, előre pedig egy 8 MP-es érzékelő kerül. A rendszerchip a saját fejlesztésű Kirin 955 lehet, amely mellé 4 GB RAM, 32 GB-os tárhely és 2900 mAh-s akku társulhat. A fémkeretes telefonba természetesen ujjlenyomat-érzékelő is kerül majd.