Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Snapdragon 820 az Exynos 8890 ellen

2016. március 25. - mostSzólj hozzá!

03-25
Mindenki tudja már, hogy a Galaxy S7 kétféle SoC-vel került a piacra. De melyik a jobb? Ez most kiderült.

Bár az eredménnyel nem sokra megyünk (az SD820/Exynos8890 régiótól és nem vásárlói preferenciáktól függ), mégis érdekes lehet tudni, hogy mi itt Magyarországon akkor bosszankodjunk-e, hogy nem a Qualcomm rendszerchipjével érkező variánst kaptuk.

A válasz az, hogy nem igazán: a PhoneBuff nevű YouTube-csatorna egymásnak eresztett két, különböző SoC-s S7 Edge-et, és többféle próbát is elvégeztek velük. Az első kör első részében a stopperóra elindítása után egy sor programot indítottak el és zártak be – ezt egyértelműen az Exynos nyerte. A következő részben egy videószerkesztő programot kellett futtatni, majd betölteni az Amazon weboldalát normál- és mobilverzióban egyaránt. A poént lelőve eláruljuk, hogy ezt a kört elég jelentős előnnyel az Exynos nyerte.

A következő körben a többfeladatos működés került vizsgálatra – ahol még durvább lett az Exynos előnye, a snapdragonos változat ugyanis szemmel láthatóan mindig újra és újra betöltötte a kiválasztott alkalmazásokat, míg az Exynos valóban csak „ugrált” közöttük. Ez azért is furcsa viselkedés, mert az SoC-t leszámítva nem igazán van különbség a két telefon között, a RAM mérete mindkét esetben 4 GB. Úgyhogy aki esetleg aggódott volna, úgy látszik, hogy nem jártunk mi rosszul az Exynosszal.