Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Kíméli a szemet a BenQ új monitora

2016. március 30. - spidermanSzólj hozzá!

03-30
A BL2420Z-be egy olyan üzemmódot is beépítettek, amely direkt a szemfáradás ellen ajánlott.

Régóta ismert tény, hogy a kék szín az áltagosnál jobban fárasztja a szemet; a monitorgyártók között pedig most már több olyan is van, amely igyekszik ebből az információból előnyt kovácsolni. Jellemzően az üzleti monitorokban láthatjuk viszont azt az üzemmódot, amely a kék fény intenzitásának csökkentésével igyekszik megakadályozni, hogy a szemünk a napi munka során idő előtt elfáradjon; ebben a ligában játszik a Benq BL2420Z is. A szemkímélő módban a kék fény erősségét az elektronika 70 százalékkal csökkenti, de nem ez az egyetlen trükk a szemfáradás megelőzésére: a háttérvilágítás DC, vagyis feszültséggel történő szabályozást kapott a PWM (pulzáló) helyett, így függetlenül a beállított fényerősségtől, a kép vibrálásától sem kell tartanunk.

Egyebekben a Benq BL2420Z egy teljesen átlagos üzleti monitor: 1920×1080 pixeles felbontása, 250 cd/m²-es maximális fényereje, 3000:1-es statikus kontrasztaránya van, és VA-panelhez méltó módon, mindkét irányban 178 fokos betekintési szöge. Csatlakozók terén a választék DisplayPort, HDMI, DVI és D-Sub interfészekre terjed ki, ezenkívül egy dupla csatlakozós USB elosztót valamint a beépített, 2 wattos hangszórókat használhatjuk.

A monitor piaci startjának pontos időpontja még nem ismert, és egyelőre a megjelenítő árát sem közölte a tajvani vállalat.