- 2016. május 12., 21:19
Úgy tűnik, hogy a Microsoft hallgatott a felhasználókra, és hamarosan kiveszi a Wi-Fi Sense funkciót a Windowsból.
Hirdetés

Ha valaki esetleg nem tudná, hogy miről van szó, akkor eláruljuk, hogy a Wi-Fi Sense egyike azoknak az első olvasatra kényelminek tűnő funkcióknak, amelyet adatbiztonsági okokból le kell kapcsolni a Windows 10-ben. A Microsoft szándéka az volt, hogy kényelmesebbé tegye a Wi-Fi csatlakozást azzal, hogy ha olyan hálózat közelében vagyunk, amelyet valamelyik ismerősünk már használt, akkor nekünk sem kell jelszavakat beírni, a Windows 10 változatok ugyanis megosztják ezeket egymás között.

Bár a megosztás titkosítva történik, és a Microsoft folyamatosan bizonygatta, hogy az eljárás feltörhetetlen (és tény, hogy eddig nem is tudunk támadásról ellene), érthető, hogy az adataik biztonságáért aggódó felhasználók inkább gyorsan kikapcsolták a Sense-t, mint hogy kérés nélkül megosszák azt olyanokkal, akik esetleg csak valamelyik közösségi oldalon tartoznak a laza ismeretségi körbe, de amúgy nem barátok.

Valószínűleg ezért, illetve a nagyon kevés aktív felhasználó miatt a Microsoft most úgy döntött, hogy a Wi-Fi Sense a következő frissítésnél már nem lesz része a Windowsnak, a nemrég kiadott 14342-es buildből ugyanis hiányzik.

Címkék