- 2016. június 17., 13:46
„Véletlenül” kiszivárgott egy fotó, amely állítólag az Apple következő okostelefonjának egy részletét ábrázolja.
Hirdetés

A szóban forgó részlet nagyon érdekes, mivel a telefon alsó részét ábrázolja, és azt sejteti, hogy az előlapi gomb átalakul – normál, megnyomható helyett érintőssé változik. Az almás vállalat mobiljait ezzel a gombbal lehet kezelni, ez szolgál a belépésnél az ujjlenyomat azonosítására, a menüben a visszalépésre illetve a kezdőképernyőre ugrásra is. Az érintős verzió azért felettébb érdekes, mert ahhoz, hogy az Apple a gomb minden eddigi funkcióját megtartsa, szükség van arra, hogy ne csak egyféleképpen lehessen hozzányúlni. Persze az Apple-nél ez nem kell, hogy akadályt jelentsen, hiszen a mostani generáció kijelzője nyomásérzékeny; csak arra van szükség, hogy ezt a technológiát átültessék a Home gombba is.

A változtatásoknak hála olcsóbb lehet a készülékek gyártása, felhasználói szempontból pedig az jöhet jól, hogy eggyel kevesebb hibaforrás lesz az Apple telefonjain – persze elromolhat az érintésérzékeny gomb is, de sokkal kisebb eséllyel.

Egyelőre hivatalos megerősítés nincsen, és mivel az Apple a pletykákat nem is szokta kommentálni, valószínűleg később sem lesz. A vállalat szeptemberben fogja bejelenteni az új iPhone-okat, úgyhogy pár hónapot még biztosan kell várni, hogy kiderüljön, milyen gomb lesz az új modelleken.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00