- 2016. augusztus 18., 12:29
Rövid ideig elérhetővé vált egy kísérleti Airbnb-alkalmazás a Play Áruházban, amiből leszűrhetőek a cég tervei.
Hirdetés

Az olcsó szállások és kiadó szobák királya, az Airbnb jó ideje tervezi már, hogy az egyszerű szállásközvetítésen túl más, az utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat is bevesz kínálatába.

Az előkerült, majd gyorsan visszavont Trips alapján most úgy látszik, hogy első körben a vendéglőkkel és a városnézős túrákkal bővítenék a kínálatot, az alkalmazásban ugyanis asztalfoglalásra és túrajelentkezésre volt lehetőség. A tesztverzióban felkerült programot kipróbálók leírása alapján a szoftver személyes órarendet állít össze a felhasználónak, ami tartalmazza a szállásadatokat, a célvárosról szóló információkat, vacsorához és happy hour akciókhoz szükséges dolgokat, és így tovább.

Egy másik forrásból származó információ alapján egyébként az Airbnb azt tervezi, hogy a szállásadók számára további bevételi forrást kínál azzal, hogy szervezhetnek városnézős és kocsmatúrákat, amelyekre az Airbnb-n keresztül lehet jelentkezni, illetve ajánlhatnak éttermeket is (az nem világos még, hogy az ajánlás alapján betérő vendégek után járna-e a százalék, mert ebben az esetben valahogy meg kell oldani, hogy ne a legtöbbet fizető, hanem a legjobb minőségű helyekre érkezzenek az ajánlatok). Az eredeti tervek szerint egyébként a Tripset a cég novemberi konferenciáján jelentenék be.

Címkék