- 2016. október 24., 14:22
Pedig muszáj lesz megtalálni az okot, máskülönben nem lehet garantálni, hogy az eset nem ismétlődik meg.
Hirdetés

Az akkumulátorproblémák miatt a Samsung két hete szőröstül-bőröstül visszahívta a Note 7 szériát; amint az ismert, az első körben kiszállított, a Samsung saját gyártású akkumulátoraival szerelt Note 7-ek közül több tucat is felrobbant töltés közben, és a telefonok cseréje sem oldotta meg a problémát. Ezt követően döntött úgy a koreai gyártó, hogy véget vet a Note 7 karrierjének, és az is valószínű, hogy újabb Galaxy Note telefon már sosem fog megjelenni. Összesen 2,5 millió eszközt hívott vissza a vállalat, a becsült veszteség pedig 2-3 milliárd dollár lehet. Legalábbis akkor, ha a Samsung megtalálja a hiba pontos okát. A Note széria ezzel persze már nem menekül meg, de a Samsung telefonok további sorsa és a vállalat megítélése erősen függ attól, hogy a Samsung le tudja-e zárni megnyugtatóan a problémát vagy sem.

A Samsung a többféle lehetséges forgatókönyv közül azt az utat választotta, hogy a gondot saját maga oldja meg – egyelőre azonban nem sikerült a gond forrását azonosítani. Szakértők rámutattak arra, hogy a fizikai hiba mellett (például sérülés a borításon) hibás lehet a töltésére felelős áramkör, elképzelhető az is, hogy a mobil szoftvere rosszul állítja be a töltés paramétereit, de még az sem lehetetlen, hogy egyszerűen csak túl kicsi az akkumulátor.

A Samsungnak nincsen túl sok ideje: a Galaxy S8 telefon megjelenése valószínűleg a jövő évi Mobile World Congressen, február végén várható, ha addig sem sikerül magyarázatot találni a jelenségre, akkor szinte biztosra vehető, hogy a piac minimum óvatosan fogja majd kezelni az új csúcsmodellt.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00