Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Huawei: teljesen felesleges sok RAM-ot tenni egy telefonba

2017. március 08. - spidermanSzólj hozzá!

03-08
A Huawei egyik ügyvezetője szerint teljesen felesleges 4 GB-nál több memória a mobilokba.

Mi tagadás, mi is ismerünk egy gyártót, akinek aktuális modellje csupán 2 GB RAM-ot tartalmaz, mégis gördülékenyebben fut rajta a felhasználói interfész és szinte az összes alkalmazás is, mint a 4-6 GB RAM-mal szerelt – androidos – mobilokon. Merthogy a gyártó, akire gondoltunk, az nem más mint az Apple, a telefon pedig az iPhone 7.

De térjünk vissza a Huaweire: a vállalat szűk két hete jelentette be aktuális csúcsmobilját, a P10-et, amelybe 4 GB memória került, de a Mobile World Congressen bejelentett többi csúcskészülék között is szinte csak olyan telefonokat találtunk, amelyben 3-4 GB RAM található. És a helyzet az, hogy ez jól is van így: a sok RAM valóban előnyös, ha sok alkalmazást futtatunk párhuzamosan, egy mobilnál ugyanakkor ez a fajta használat nem jellemző, így a 4 GB-nál nagyobb RAM-ot nagyon nehéz lenne a mindennapok során kihasználni. A OnePlus gyártott már olyan telefonokat, amelyekben 6 GB RAM található, ugyanakkor a mobil firmware-ét úgy írták meg, hogy ebből lehetőség szerint csak kevesebbet használjon, hogy az üzemidő ne csökkenjék feleslegesen.

A Huawei hagyományosan a konzervatívabb fejlesztési tempó híve, vagy legalábbis az értelmetlen erőfitogtatásba nem szokott beszállni a vállalat. Erre igen jó példa, hogy a Huawei elég sokáig kitartott az 1920×1080 pixeles panelek mellett, csak mostanában kezdte el a 2560×1440 pixel részletességű kijelzőket használni.