- 2017. május 15., 13:29
Új, adatközpontú tarifacsomagokat vezet be a Telenor. Mind a négy korlátlan adatmennyiséget tartalmaz.
Hirdetés

Hello Data néven új tarifacsomag-családot vezet be a Telenor. A szolgáltató Magyarországon egyedi konstrukciót indított útjára, hiszen mind a négy tagja korlátlan adatmennyiséget tartalmaz, sebességkorlátozás nélkül. Különbség közöttük elsősorban a lebeszélhető percek számában van: a legkisebb csomagban a korlátlan adatmennyiség mellett 50 lebeszélhető percet kapunk, 5990 forintért, 200 percnyi beszélgetés 9990 forintba, 500 percnyi beszélgetés 14990 forintba kerül, ha pedig nemcsak korlátlan adatelérést, hanem korlátlan beszélgetést is szeretnénk, akkor havi 19990 forint lesz a számla összege. SMS-t a legnagyobb csomaggal szintén korlátlanul küldhetünk, a másik három csomag esetében 35 forintot kell fizetni üzenetenként – és ennyi a percdíj akkor is, ha túllépjük a lebeszélhető percek számát. Az Európai Unión belül mind a négy Hello Data tarifa ingyenes roamingot kínál. (Az adat tekintetében annyi megkötés azért van, hogy külföldön a net nem korlátlan; a csomagok rendre 5, 7, 11 illetve 14 GB külföldön forgalmazható adatmennyiséget tartalmaznak.)

Vannak persze érdekes kérdések is, például az, hogy az adatmennyiség mellett a sebesség is korlátlan-e. Erre a válasz az, hogy igen, a Telenor – kivételes esetektől, például a hálózat túlterheltségéből eredő lassításoktól eltekintve – nem korlátozza a sebességet, és a szolgáltató vállalja azt is, hogy az ideiglenes korlátozás esetén is legalább 2 Mbit/s-os sebességet biztosít az előfizetőknek. A Hello Data Start, Standard, Medium és Premium csomagokra hűségidő nélkül lehet előfizetni, és a meglévő ügyfelek is válthatnak – nagyobb csomagra való átállás esetén ingyenesen, kisebb csomagra viszont, ha a régi előfizetéshez még hűségidő tartozik, csak díj ellenében. Akinek nem járt még le a hűségideje, és telefont is vásárolt, annak a fennmaradó hónapokra kiegészítő havidíjat is kell fizetnie. A hűségidő eltörléséből következik, hogy a szolgáltató a telefonokat az új csomagok mellé listaáron értékesíti, amennyiben új mobilt szeretnénk venni, de nem akarjuk azt egy összegben kifizetni, úgy részletfizetésben gondolkodhatunk.

A Telenor Hello Data csomagokat magánelőfizetők és kisvállalkozók vásárolhatják meg, „ipari” jellegű felhasználásuk (például call centerben) nem megengedett. A Telenor emellett kiköti azt is, hogy csak olyan készülékkel együtt lehet használni a szolgáltatást, amelynek van kijelzője – és ahhoz, hogy az előfizetés aktív maradjon, számlázási ciklusonként legalább kettő darab hanghívást kell kezdeményezni.

Korlátlan mobilinternet szolgáltatást Magyarországon eddig egyedül a UPC biztosított, azonban ennél a szolgáltatónál a leggyorsabb csomag is csak 4 Mbit/s-os letöltési sebességet tesz lehetővé. Kíváncsian várjuk, hogy mit lép a Telenor ajánlatára a konkurencia, mivel az teljesen egyértelmű, hogy a mai világban az adatkapcsolat legalább olyan fontos, mint a beszéd alapú kommunikáció. Nem lennénk meglepve, ha rövid időn belül a Telekom és a Vodafone kínálatában feltűnne valamilyen hasonló konstrukció.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05