- 2017. május 29., 09:33
Az LG annyira meg akarta előzni a G6-tal a Samsung Galaxy S8-at, hogy kompromisszumot kötött. Jövőre nem fog.
Hirdetés

A Qualcomm és a Samsung közötti megállapodás értelmében a chipgyártó nem szállíthatott a Snapdragon 835-ös lapkákból senki másnak addig, amíg a Samsung Galaxy S8 meg nem jelent (illetve szállíthatott, de készülék nem jelenhetett meg az S8 előtt). A Samsung riválisai ezért kétféle taktikát választottak. Az egyik csoport kivárta az időt, a másik csoport pedig alternatív megoldást keresett. Az LG ez utóbbi megoldást választotta, így a G6-ba a jóval gyengébb Snapdragon 821 került. A trükk az LG saját bevallása szerint bejött, bár pontos számokat a vállalat nem közölt. Az viszont biztos, hogy az LG-nek minden évben fontos kérdés az aktuális csúcsmodell, hiszen kis túlzással rajta múlik a mobilos részleg sikere. Ha jók is a számok, az LG-nél azt gondolhatják, hogy lehetnének még jobbak, mivel ha minden igaz, akkor a vezetés már most megkezdte a tárgyalásokat a Qualcommal arról, hogy jövőre mikor és hogyan fog tudni Snapdragon 845-ös chipeket vásárolni.

A megbeszélések kimenetele viszont erősen kérdéses, mert korábban már arról is pletykáltak, hogy a Samsung és a Qualcomm az S9 és a Snapdragon 845 párosával is hasonló megállapodást tervez.

Az már most látszik hogy jövőre a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság még hangsúlyosabb szerepet kap, ezért az LG biztosan nem engedheti meg magának, hogy csakúgy, mint ebben az évben, jövőre is „tavalyi” chipet használjon.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00