Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Könnyebb lesz megkeresni a minőség alkalmazásokat Androidon

2017. augusztus 04. - spidermanSzólj hozzá!

08-04
Előbbre kerülnek a jó értékelést kapó alkalmazások a Google alkalmazásboltjában, a Play Store-ban.

A Google Play Store kínálata őrült ütemben nő, a statisztikák szerint naponta több ezer az újonnan feltöltött szoftverek száma. A teljes kínálat milliós nagyságrendű, szoftvert tényleg szinte minden feladatra találunk. Nem véletlen terjedt el a mondás, hogy ha bármilyen problémád lenne, akkor először azt nézd meg, hogy nincs-e „rá” valamilyen app.

A hatalmas kínálat alapvetően előny, hiszen ugyanarra a feladatra több alternatíva közül is lehet választani, de sajnos az a tétel is érvényesül, amely szerint a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. A Play Store persze rendelkezik értékelési rendszerrel, így a felhasználók visszajelzése alapján kialakul valamiféle rangsor az appok között. A Google most ebbe az értékelésbe fog egy kicsit belenyúlni, és a felhasználói értékeléseken túl egyéb paramétereket is figyelembe fog venni a keresési eredmények rangsorolásánál. A Google új algoritmusa nézi többek között azt is, hogy egy-egy szoftver hányszor omlik össze használat közben, de figyelembe veszi azt is, ha valamilyen appot a telepítést követően gyorsan el is távolítanak a felhasználók.

A módosítás a Google reményei szerint rövid időn belül azt eredményezi majd, hogy a minőségi alkalmazások kerülnek előtérbe, és azok, amelyeknek elkészítésére a programozók nem fordítanak kellő energiát, eltűnnek a süllyesztőben.