- 2013. március 29., 15:05
A leírás szerint a leginkább telefonnak látszó tárgy mindkét oldalán ívelt felületű OLED kijelző található.
Hirdetés

Az Apple-től korábban több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amely az OLED kijelzőket azok túlságosan harsány és pontatlan színei miatt leszólta, ez azonban nem kell, hogy megakadályozza a cupertinoi vállalatot abban, hogy a technológiára alapozva saját terméket fejlesszen. Egy, az Amerikai Szabadalmi Hivatalhoz beérkezett dokumentum alapján az Apple egy olyan eszközt szeretne levédetni, amely részben vagy teljesen üvegből készült, legalább részben átlátszó, és mindkét oldalát teljes egészében hajlított felületű OLED kijelző fedi.

A leírásból sok nem derül ki, tehát biztos, hogy a beadványban szereplő termék még legfeljebb csak prototípusként létezik, ha egyáltalán; ennek megfelelően funkciója sem ismert, de formája és a benyújtott ábrák alapján valószínűsíthető, hogy egy mobiltelefonról van szó.

Az Apple a furcsa alakú dizájn mellett néhány másik, hagyományosabb formákra alapozó megoldást is szeretne magáénak tudni, amelyeknél a legfontosabb újítás szintén az, hogy az eszközök külső burkolatának szinte teljes egésze valójában egy OLED kijelző lenne.