Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Fűnyíró robotok

Husqvarna Automower 330X robotfűnyíró teszt

2014-08-25
Döbbenetes, de már öt éve, hogy jelenlegi tesztünk elődjéről írtunk. A második generációs, 3000 négyzetméteres gyepekre tervezett Husqvarna Automower volt az első robotfűnyíró, amit próbáltunk, azóta pedig további tíz modellt izzasztottunk a Geeks.hu tesztre használt kertjében. Most itt az utód, ami pont annyit változott, amennyit kellett.

Friendly Robotics Robomow RC306 robotfűnyíró teszt

2014-08-01
A Friendly Robotics 2013-ban teljesen lecserélte korosodó termékkínálatát, amelyben az év elején egy nagy teljesítményű, majd ősszel az IFA kapcsán több kisebb kertbe szánt modell is megjelent. Az új fűnyíró robotok már idehaza is kaphatók; első körben egy közepes, mondhatni tipikus méretű kertbe szánt modellt teszteltünk.

AL-KO Robolinho 3000 robotfűnyíró teszt

2014-06-27
Az AL-KO márkát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen fűnyíróiról és kerti gépeiről az is ismeri, akinek nincs ilyen eszköze. Az azonban már kevésbé ismert, hogy a vállalat néhány éve már a robotizált fűnyírás terén is kínál megoldásokat. A jelenlegi, hárommodelles kínálat középső darabját, a Robolinho 3000-es fűnyíró robotot teszteltük.

Bosch Indego fűnyírórobot teszt

2013-07-22
Bő egy éve már, hogy a Bosch fűnyíró robot projektjéről megjelentek az első hírek az interneten, az azóta eltelt időben azonban nagyon keveset lehetett hallani a termékről. Pedig az Indego létezik, sőt, néhány hónapja Magyarországon is kapható. Tesztként használt kertünkben két hétig szolgált.

Husqvarna Automower 305 fűnyíró robot teszt

2011-06-10
A Husqvarna kínálatában eddig kapható robotok mindegyike bőven 1000 négyzetméter feletti kertekbe való, ennek megfelelően áruk is igen magas. Idén tavasszal a svéd gyártó az Automower termékek harmadik generációjának bemutatásával nem csak egy teljesen új termékcsaládot indított, de a kisebb kertek tulajdonosainak is kínál megfizethető technológiát. Husqvarna Automower 305 teszt.

Friendly Robotics Robomow RM400 robotfűnyíró teszt

2010-09-08
A robotfűnyírók világában jól cseng az izraeli Friendly Robotics Robomow márkaneve, de ez a hírnév elsősorban a tavasszal már bemutatott három késes „szörnyeteg” számlájára írható. A termékpalettán van azonban egy másik modell is, ami nem csak kisebb és olcsóbb, de technológiáját tekintve több ponton is eltér az ismert modelltől.

Zucchetti Ambrogio L200 Basic robotfűnyíró teszt

2010-07-21
Bármennyire is ismeretlen hazánkban, a Zucchetti a robotfűnyíró gyártás egyik legmeghatározóbb szereplője. Lítium ion akkus modelljeivel és automatikus fűfelismerő rendszerével a cég stabil technológiai alapokon áll, modellválasztékuk pedig a legszélesebb a piacon. Ezúttal az Ambrogio L200 Basic változatot próbáltuk ki.

Zhejiang Huashang Denna L600 fűnyíró robot teszt

2010-07-05
Nem, nem kevertük össze a betűket. Aktuális robotfűnyíró tesztünk alanyát ez az európaiaknak nehezen megjegyezhető nevű vállalat készíti. A robot termékvonal szerencsére a könnyebben memorizálható Denna nevet kapta, a tesztre a lítium-ion akkuval szerelt L600-as modell érkezett.

Zucchetti Ambrogio L50 robotfűnyíró teszt

2010-06-09
Miért kell határoló kábel lefektetésével bajlódnunk a XXI. században, mikor a legolcsóbb fényképezőgépek is képesek már arcfelismerésre? Nyilván ez a kérdés felmerült már a fűnyíró robotok fejlesztőiben is. Az első határoló kábel nélkül működő robotfűnyírót, az Ambrogio L50-est teszteltük.

Husqvarna Automower Solar Hybrid robotfűnyíró teszt

2010-05-17
Mit kell tenni, ha a fűnyírónk túl gyakran áll vissza a dokkolóba tölteni? Szerelni kell rá egy napelemet. A világ egyetlen napelemes robotfűnyíró típusát teszteltük.

Robomow RL1000 robotfűnyíró teszt

2010-05-05
Tavaly nyáron már megmutattuk, hogy a természetbarát geekek hogyan tarthatják rendben a kertjüket, de akkor csak egyetlen megoldást prezentáltunk. Idén bemutatjuk az alternatívákat, elsőként következzen a maximum 1600 négyzetméteres kertekhez tervezett Robomow RL1000 tesztje.

Husqvarna Automower 230 ACX fűnyíró robot

2009-06-24
Míg a házban a porszívózás és a felmosás, addig a kertben a fűnyírás a legutálatosabb munka. A Google kecskés fűnyírása is jó ötlet, de a gyep karbantartására létezik jobb megoldás: az elmúlt hetekben nálunk vendégeskedett a svéd Husqvarna Automower 230 ACX.