Takarító robotok

Moneual ME685 hibrid robotporszívó teszt

2014-12-29
A karácsony előtti napokban érkezett Magyarországra a koreai Moneual legújabb robot szállítmánya, ami új, ME685 jelölésű robotokat is tartalmazott. A kicsomagolás után kiderült, hogy egy régi ismerőssel van dolgunk; szerencsére extraként egy nagyobb kapacitású akkumulátort is kaptunk a robothoz.

Neato Botvac 85 robotporszívó teszt

2014-12-15
Négy évvel az eredeti Neato robotporszívó bejelentése után idén megújította portfólióját a gyártó. Az új sorozat tagjai Neato Botvac néven jelentek meg; a sorozat legnagyobb számmal jelzett tagját a Neato Botvac 85-öt próbáltuk ki.

iRobot Scooba 450 felmosó robot teszt

2014-12-08
Láthatóan nem tud igazán mit kezdeni a felmosó robot piaccal az iRobot, annak ellenére, hogy egyértelműen ez az amerikai cég határozza meg a kínálatot. Van kicsi és nagy, szisztematikus és véletlenszerű robotja is, de koncepciót nehéz az egész mögött felfedezni. Az iRobot Scooba 450-et teszteltük.

Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt

2014-10-21
Sokszor panaszkodtunk már, hogy a háztartási robotok gyártói igazi innováció helyett csak a meglévő technológiákat csiszolgatják. Szerencsére azért ez nem teljesen van így, az idei IFA-ra két cég is teljesen új koncepcióval érkezett. Közülük a Samsung ciklon rendszerű robotporszívóját már ki is próbáltuk.

iRobot Roomba 880 robotporszívó teszt

2014-09-24
Egy korábbi cikkben már ellőttük, hogy a háztartási robotok piacára az evolúció és nem a revolúció jellemző; a legnagyobb mester pedig az iRobot. A gyártó a mostani 880-as csúcsmodell alapjait még 2007-ben rakta le, azóta pedig csak kisebb-nagyobb módosításokat eszközölt a robotokon.

Ecovacs Deepoo D77 robotporszívó teszt

2014-08-11
A robotporszívó piacon egyik évről a másikra nem történnek forradalmi változások, de az evolúciós lépéseket is meg kell becsülni. Egy ilyen lépésen van túl az Ecovacs automatikus portartály ürítő funkcióval felszerelt robotja, aminek legújabb verziója a Deepoo D77 jelölést kapta.

Moneual MR6800M M3MG hibrid padlótisztító robot teszt

2014-07-14
A Moneual név nem először bukkan fel a Geeks.hu-n, hiszen a koreai cég rendszerint komoly standdal jelenik meg a legnagyobb nemzetközi kiállításokon. Terméket viszont eddig még nem mutattunk be a gyártótól, mert a robotokat eddig Magyarországon egyetlen cég sem forgalmazta. Most megtörni látszik a jég, és azonnal sikerült is egy mintapéldányt szereznünk.

Ecovacs Winbot W710 ablakmosó robot teszt

2014-06-03
Ablakot pucolni ugyan nem szoktunk olyan gyakran, mint porszívózni vagy füvet nyírni, de a feladat mégis legalább annyira utálatos, mint a már említettek. Szerencsére létezik már erre a házimunkára is robot, így akár növelhető is az ablakmosások gyakorisága. Az Ecovacs Winbot W710 volt a vendégünk.

Melyik a legjobb robotporszívó?

2014-04-28
Közeledik anyák napja, amikor illendő megköszönni, meghálálni édesanyánknak vagy párunknak azt a rengeteg törődést, amit mi vagy gyermekeink kaptak. Ha még eddig nem tettük, akkor vegyük át például tőlük a takarítás nehéz és fárasztó feladatait, hogy addig is pihenhessenek.

LG Hom-Bot Square robot porszívó teszt

2014-04-10
Szépen gyarapodik a hazánkban is elérhető porszívó robotok száma, a listára a héten boltokba került Neato XV Signature modellek mellé jövő héttől felkerül az LG Hom-Bot kínálatának legújabb modellje is. A két kamerával és ultrahangos távolságmérőkkel felszerelt robot természetesen szisztematikusan takarít, és egyedi formájának köszönhetően a sarkokkal is jobban boldogul, mint elődei.

Ecovacs Deebot D62 robotporszívó teszt

2014-03-03
Ha a rózsaszín vagy az aranyszínű robot nem passzol a lakás minimalista enteriőrjéhez, a fekete pedig túl komor, akkor íme a megoldás: a fehér robotporszívó. Ráadásul a Deebot D62 árcédulája is minimalista, a szó jó értelmében.

Samsung Navibot S SR8980 porszívó robot teszt

2014-02-14
Valljuk be férfiasan: büdös a munka. Főleg a háztartási munka. Részben ezért is szerezzük be a robotporszívót, hiszen akkor megúszhatjuk a szombat délelőtti porszívózásokat is. De aztán az első hét után rá kell jönnünk, hogy a robot apró portartályát 3-4 naponta üríteni kell, mert különben nem szív semmit az a kis vacak. Pedig régen kitalálták már a saját portartályát ürítő robotot, amivel akár heteken keresztül nem kell foglalkozni. Ezúttal ismét egy ilyen modellt mutatunk be.

Neato XV Signature Pro porszívó robot teszt

2014-01-31
Itthon sokáig nem volt kapható, pedig az egyik, ha nem a legjobb robotporszívó a világon. Ráadásul az ára is versenyképes. Akkor mi lehet a gond? Minden kérdésre nem fogunk tudni válaszolni, de a robot titkaira mindenképpen fény derül. Ráadásul időközben Magyarországra is megérkezett.

Profimaster Robot porszívó teszt

2013-11-25
A napokban egy eddig hazánkban ismeretlen porszívó robot bukkant fel egy német diszkont áruházlánc katalógusában, amin ha más miatt nem, az ára miatt biztosan sokaknak megakadt a szeme. Nem csoda, hiszen a hasonló kinézetű és tudású robotokat általában másfél-kétszer ennyiért mérik. Kipróbáltuk, hogy tényleg olyan jó vétel-e a Profimaster Robot, mint amilyennek tűnik.

iRobot Braava 380 felmosó robot teszt

2013-11-18
Szeptember vége óta idehaza is kapható a Mint Plus, illetve most már iRobot Braava 380, így épp itt volt az ideje, hogy megírjuk a nyár óta gyűlő tapasztalatainkat az iRobot legújabb söprögető és felmosó robotjáról.