Takarító robotok

Ecovacs Winbot W710 ablakmosó robot teszt

2014-06-03
Ablakot pucolni ugyan nem szoktunk olyan gyakran, mint porszívózni vagy füvet nyírni, de a feladat mégis legalább annyira utálatos, mint a már említettek. Szerencsére létezik már erre a házimunkára is robot, így akár növelhető is az ablakmosások gyakorisága. Az Ecovacs Winbot W710 volt a vendégünk.

Melyik a legjobb robotporszívó?

2014-04-28
Közeledik anyák napja, amikor illendő megköszönni, meghálálni édesanyánknak vagy párunknak azt a rengeteg törődést, amit mi vagy gyermekeink kaptak. Ha még eddig nem tettük, akkor vegyük át például tőlük a takarítás nehéz és fárasztó feladatait, hogy addig is pihenhessenek.

LG Hom-Bot Square robot porszívó teszt

2014-04-10
Szépen gyarapodik a hazánkban is elérhető porszívó robotok száma, a listára a héten boltokba került Neato XV Signature modellek mellé jövő héttől felkerül az LG Hom-Bot kínálatának legújabb modellje is. A két kamerával és ultrahangos távolságmérőkkel felszerelt robot természetesen szisztematikusan takarít, és egyedi formájának köszönhetően a sarkokkal is jobban boldogul, mint elődei.

Ecovacs Deebot D62 robotporszívó teszt

2014-03-03
Ha a rózsaszín vagy az aranyszínű robot nem passzol a lakás minimalista enteriőrjéhez, a fekete pedig túl komor, akkor íme a megoldás: a fehér robotporszívó. Ráadásul a Deebot D62 árcédulája is minimalista, a szó jó értelmében.

Samsung Navibot S SR8980 porszívó robot teszt

2014-02-14
Valljuk be férfiasan: büdös a munka. Főleg a háztartási munka. Részben ezért is szerezzük be a robotporszívót, hiszen akkor megúszhatjuk a szombat délelőtti porszívózásokat is. De aztán az első hét után rá kell jönnünk, hogy a robot apró portartályát 3-4 naponta üríteni kell, mert különben nem szív semmit az a kis vacak. Pedig régen kitalálták már a saját portartályát ürítő robotot, amivel akár heteken keresztül nem kell foglalkozni. Ezúttal ismét egy ilyen modellt mutatunk be.

Neato XV Signature Pro porszívó robot teszt

2014-01-31
Itthon nem kapható, pedig az egyik, ha nem a legjobb robotporszívó a világon. Ráadásul az ára is versenyképes. Akkor mi lehet a gond? Minden kérdésre nem fogunk tudni válaszolni, de a robot titkaira mindenképpen fény derül.

Profimaster Robot porszívó teszt

2013-11-25
A napokban egy eddig hazánkban ismeretlen porszívó robot bukkant fel egy német diszkont áruházlánc katalógusában, amin ha más miatt nem, az ára miatt biztosan sokaknak megakadt a szeme. Nem csoda, hiszen a hasonló kinézetű és tudású robotokat általában másfél-kétszer ennyiért mérik. Kipróbáltuk, hogy tényleg olyan jó vétel-e a Profimaster Robot, mint amilyennek tűnik.

iRobot Braava 380 felmosó robot teszt

2013-11-18
Szeptember vége óta idehaza is kapható a Mint Plus, illetve most már iRobot Braava 380, így épp itt volt az ideje, hogy megírjuk a nyár óta gyűlő tapasztalatainkat az iRobot legújabb söprögető és felmosó robotjáról.

Maytronics Dolphin Galaxy medencetisztító robot

2013-07-31
A kristálytiszta vizű otthoni úszómedence nem véletlenül lett a jómód és a gazdagság jelképe; egy ilyet nemcsak megépíteni drága, hanem folyamatosan fenntartani is. Ráadásul, ha nem mi akarunk bajlódni a tisztításával, akkor még személyzetet is kell fizetni. Hacsak nem használunk medencetisztító robotot.

iRobot Looj 330 eresztisztító robot teszt

2013-05-03
Az ereszcsatornák tisztítása, mint feladat, a társasházban lakók számára valószínűleg fel sem merül, a családi házak között azonban sok az olyan, amelynél ez egy évről évre visszatérő probléma. A jól parkosított amerikai kertvárosokban nyilván nem is ritka ez a helyzet; nem véletlen, hogy az iRobot a Looj szériával erre a munkára kínál egy ígéretes segítséget.

Ecovacs Deepoo D56 porszívó robot teszt

2012-08-17
A Deepoo D56 a második Ecovacs porszívó robot, ami az utóbbi időben nálunk járt. A D56 a sorozat második legolcsóbb modellje, de mégis mindent tud, amit egy mai robotporszívótól elvárhatunk.

Samsung Navibot S SR8950 porszívó robot teszt

2012-04-27
A Samsung márkát manapság legtöbbször tévék, mobiltelefonok és táblagépek esetén emlegetjük, a koreai márka jelen van a robotporszívók piacán is. A vállalat 2004 óta fejleszti ezt a portfólióját, az utóbbi három évben évente új modellgenerációt is bemutatva. A legutóbbi, 5. generációs sorozat Navibot S SR9850 névre hallgató modellje egy bő hónapig segített bennünket a takarításban.

iRobot Roomba 770 robotporszívó teszt

2012-03-14
Az iRobot termékpalettája viszonylag egyszerű és átlátható, a megfelelő robot kiválasztása mégis fejtörést okozhat a robotokkal csak most ismerkedőknek. A robotporszívók szinte mind ugyaúngy néznek ki, ráadásul a legfontosabb jellemzőikben sem nagyon térnek el egymástól. A részletes specifikációk természetesen felfedik a különbségeket, de a robotikában járatlan vevőknek ez nem biztos, hogy megfelelő segítséget jelent. Ebben a cikkben az iRobot Roomba 700-as sorozatának Európában is kapható modelljei között keressük a különbségeket.

Ecovacs Deepoo D76 porszívó robot teszt

2012-02-10
Az Ecovacs Deepoo D76 a porszívó robotok egy nagyon exkluzív csoportjának tagja: jelenleg mindössze három olyan robot létezik, amelyik a robot portartályának ürítésére is képes dokkolóval rendelkezik, és a D76 ezek egyike. Mivel a robot karácsony óta itthon is kapható, kipróbáltuk, hogy miként teljesít az ismertebb gyártók modelljeivel összehasonlítva.

Evolution Robotics Mint felmosó robot teszt

2011-11-11
Évekkel ezelőtt már kipróbáltuk az iRobot felmosó robotját, a Scooba 380-at. Az első otthoni használatra tervezett felmosó robot kiábrándító volt; véletlenszerűen mozgott össze vissza, és állandóan el is akadt. Most újabb jelölt érkezett a padló felmosására, és a Mint már sikerrel is járt.