Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Takarító robotok

iRobot Roomba 980 robotporszívó teszt

2016-05-30
Furcsa piac a háztartási robotoké. Miközben a legtöbb kütyünél öldöklő harc van a fogyasztókért, a robotporszívók területén elég kényelmesek a gyártók. A nagy, tőkeerős cégek is csak fejlesztgetnek, de úgy igazán egyik sem teszi oda magát. Most épp a piacvezető érte utol a konkurenseket.

Neato Botvac Connected robotporszívó teszt

2016-03-10
Idéntől minden kütyü kapcsolódik az internethez, akár akarjuk, akár nem. 2016 az IoT éve, ezt már az idei CES-en is láttuk. Ehhez a megfelelő robotporszívókat a legnagyobb gyártók már tavaly év végén bemutatták, a magyarországi piaci bevezetésben pedig a Neato volt a leggyorsabb. A Botvac Connectedet nyüstöltük.

Ez az igazi szívás

2016-02-10
A szívás a robotporszívók teljesen normális velejárója. Anélkül a por sose kerülne a padlóról a portartályba. A Neato különösen jó ezen a területen, hiszen az egyik legerősebb szívómotort építik a robotjaikba. Most azonban benéztek valamit.

Philips FC8810 robotporszívó teszt

2015-06-19
A Philips egy jól csengő márkanév, amit a konyhai gépektől a szórakoztatóelektronikai eszközökön keresztül a kórházi műszerekig nagyon sok helyen látunk felbukkanni. Az ismert logóval ellátott termékek szinte mindig mutatósak, a minőséget és az odafigyelést sugallják. Mostani tesztünk alanya vajon beleillik-e ebbe a sorba?

LG Hom-Bot Square VR34408LV robotporszívó teszt

2015-04-17
A piros egy megosztó szín: vagy szereti valaki, vagy ki lehet vele kergetni a világból. Éppen ezért ha egy terméket csak pirosban kínálnak, akkor a potenciális vásárlók egy jelentős része azonnal kiesik. Az LG nyilván nem akarta ezt, ezért elkészítette a Hom-Bot Square szürke változatát is. A színválaszték bővítése mellett ráadásul az áron is sikerült faragni.

Kipróbáltuk: Neato XV akkukezelés újratöltve

2015-02-19
A robotokat bemutató tesztjeink során nem szoktuk titkolni, hogy a porszívó robotok között a Neato robotjait egyfajta etalonként kezeljük. A navigációs és térképező képességük mellett a szívásteljesítményük, és így a takarítási minőségük is a legjobbak közé emeli mind az XV, mind pedig a Botvac sorozat tagjait. Pedig az XV sorozatnak volt egy óriási hibája.

Moneual ME685 hibrid robotporszívó teszt

2014-12-29
A karácsony előtti napokban érkezett Magyarországra a koreai Moneual legújabb robot szállítmánya, ami új, ME685 jelölésű robotokat is tartalmazott. A kicsomagolás után kiderült, hogy egy régi ismerőssel van dolgunk; szerencsére extraként egy nagyobb kapacitású akkumulátort is kaptunk a robothoz.

Neato Botvac 85 robotporszívó teszt

2014-12-15
Négy évvel az eredeti Neato robotporszívó bejelentése után idén megújította portfólióját a gyártó. Az új sorozat tagjai Neato Botvac néven jelentek meg; a sorozat legnagyobb számmal jelzett tagját a Neato Botvac 85-öt próbáltuk ki.

iRobot Scooba 450 felmosó robot teszt

2014-12-08
Láthatóan nem tud igazán mit kezdeni a felmosó robot piaccal az iRobot, annak ellenére, hogy egyértelműen ez az amerikai cég határozza meg a kínálatot. Van kicsi és nagy, szisztematikus és véletlenszerű robotja is, de koncepciót nehéz az egész mögött felfedezni. Az iRobot Scooba 450-et teszteltük.

Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt

2014-10-21
Sokszor panaszkodtunk már, hogy a háztartási robotok gyártói igazi innováció helyett csak a meglévő technológiákat csiszolgatják. Szerencsére azért ez nem teljesen van így, az idei IFA-ra két cég is teljesen új koncepcióval érkezett. Közülük a Samsung ciklon rendszerű robotporszívóját már ki is próbáltuk.

iRobot Roomba 880 robotporszívó teszt

2014-09-24
Egy korábbi cikkben már ellőttük, hogy a háztartási robotok piacára az evolúció és nem a revolúció jellemző; a legnagyobb mester pedig az iRobot. A gyártó a mostani 880-as csúcsmodell alapjait még 2007-ben rakta le, azóta pedig csak kisebb-nagyobb módosításokat eszközölt a robotokon.

Ecovacs Deepoo D77 robotporszívó teszt

2014-08-11
A robotporszívó piacon egyik évről a másikra nem történnek forradalmi változások, de az evolúciós lépéseket is meg kell becsülni. Egy ilyen lépésen van túl az Ecovacs automatikus portartály ürítő funkcióval felszerelt robotja, aminek legújabb verziója a Deepoo D77 jelölést kapta.

Moneual MR6800M M3MG hibrid padlótisztító robot teszt

2014-07-14
A Moneual név nem először bukkan fel a Geeks.hu-n, hiszen a koreai cég rendszerint komoly standdal jelenik meg a legnagyobb nemzetközi kiállításokon. Terméket viszont eddig még nem mutattunk be a gyártótól, mert a robotokat eddig Magyarországon egyetlen cég sem forgalmazta. Most megtörni látszik a jég, és azonnal sikerült is egy mintapéldányt szereznünk.

Ecovacs Winbot W710 ablakmosó robot teszt

2014-06-03
Ablakot pucolni ugyan nem szoktunk olyan gyakran, mint porszívózni vagy füvet nyírni, de a feladat mégis legalább annyira utálatos, mint a már említettek. Szerencsére létezik már erre a házimunkára is robot, így akár növelhető is az ablakmosások gyakorisága. Az Ecovacs Winbot W710 volt a vendégünk.

Melyik a legjobb robotporszívó?

2014-04-28
Közeledik anyák napja, amikor illendő megköszönni, meghálálni édesanyánknak vagy párunknak azt a rengeteg törődést, amit mi vagy gyermekeink kaptak. Ha még eddig nem tettük, akkor vegyük át például tőlük a takarítás nehéz és fárasztó feladatait, hogy addig is pihenhessenek.