Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Sencor SVC8000B porszívó robot teszt

2010. december 20. - TiborSzólj hozzá!

Ha valaki most karácsonykor robotporszívót kezdett keresgélni, biztosan szembetalálta magát a Sencor SVC8000 robotjával és annak rendkívül kedvező árával. Rászántunk néhány hetet, hogy kiderítsük mit kapunk a pénzünkért, és miről kell lemondani, ha a vásárlás mellett döntünk.

A Sencor márkanevet sokaknak biztosan nem kell már bemutatni, de valószínűleg ugyanúgy sokan vannak azok is, akik eddig még nem találkoztak ezzel a branddel. A legkönnyebben a német Hamához hasonlítható márka egy csehországi központú kereskedelmi cég tulajdona, és a név több területen is egyet jelent az elfogadható árú elektronikai termékekkel. A márkanevet tulajdonló cég persze ugyanúgy kereskedelmi cég, mint a már említett német márka, de a csehek a számítástechnika, illetve a fotó- és videotechnika helyett az audio/video, az autóhifi, az irodatechnika és a háztartási kisgép területeken vetették meg a lábukat. A termékpaletta a televízióktól a pénztárgépeken és az autórádiókon keresztül a vasalókig, illetve a porszívókig terjed; és ezzel el is jutottunk tesztünk alanyához, az SVC8000B típusjelű robotporszívóhoz.

Mivel kereskedelmi cégről van szó, a Sencor név nem saját fejlesztésű termékeket, hanem a távol-keleti ipar kiválogatott darabjait takarja, Sencor felirattal. A fejlesztésre nyilván nem kell költeni, de a márkázást láthatóan nagyon komolyan veszi a forgalmazó. A termék csomagolása, az azon lévő magyar felíratok, illetve a porszívó robothoz mellékelt használati útmutató minősége mintaként szolgálhatna sok ismert márkának is. Úgy tűnik, hogy a cégnél hogy megnézik, mit és hogyan árulnak.

A Tango felirattal is ellátott SCV8000B porszívó robot az egyik legolcsóbb termék a piacon. Nem csoda tehát, hogy kicsit más ez a robot, mint azok, amelyek eddig nálunk jártak. Már a formából is látszik, hogy nem iRobot koppintásról van szó, a robot megfordítva és az érzékelőket megkeresve pedig egyértelmű, hogy a tervezéskor egy sokkal egyszerűbb szerkezet megalkotása volt a cél. Az egyszerűsítés azonban nem mehetett a használhatóság rovására, ezért az SVC8000B a dokkolón keresztül programozhatóságot és egy külön távirányítót is kapott.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!