Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Windows 7 tesztek

Acer Iconia Tab W500/W501 táblagép teszt

2011-10-19
A billentyűzetes dokkolóval szerelt 3G-s windowsos Acer táblagép, a Iconia Tab W501 járt nálunk.

Multimédiás fájlok megosztása interneten Windows Media Playerrel

2010-05-21
A Windows 7-ben a tartalommegosztási lehetőségek nem korlátozódnak pusztán a helyi hálózat használatára, a multimédiás tartalmakat akár az interneten keresztül is továbbíthatjuk. Lássuk, hogyan.

Windows 7: Windows Anytime Upgrade

2009-12-19
Ha a számítógépet Windows 7-tel együtt vásároljuk meg, egyáltalán nem biztos, hogy azt a verziót kapjuk hozzá, amit a legjobban szeretnénk. Ebben az esetben segít a Windows 7 Anytime Upgrade, amely segítségével újratelepítés nélkül, percek alatt válthatunk egy jobb Windows verzióra.

Windows 7: Windows Touch

2009-11-05
A Windows 7 az első olyan operációs rendszer, amely natív támogatást nyújt a multitouch érintőképernyőkhöz. Kipróbáltuk, hogy a gyakorlatban hogyan használható az érintőfunkció.

Windows 7: Problémarögzítő

2009-10-29
Ugye ismerős a helyzet: épp egy rokon/barát Windowsos problémáját szeretnénk a távolból orvosolni, de nem kapunk használható leírást arról, hogy pontosan mi a gond. A Windows 7-ben egy apró, ámde annál hasznosabb programocska segít a helyzet megoldásában!

Windows 7 teszt

2009-10-22
Mától megvásárolható a Windows 7, amely minden bizonnyal a legjobban várt verzió a Windows 95 óta. Tesztünkből kiderül, hogy melyek a legfontosabb újdonságok, valamint kiderítjük azt is, hogy a sebesség terén hogyan teljesít az új rendszer.

Windows Media Player 12 újdonságok

2009-10-15
A Windows Media Player 12 bétája a Windows 7 bétájához hasonlóan közel egy éve elérhető. A lejátszó több jelentős újítást is hozott, cikkünkben ezeket vesszük sorra, természetesen már a végleges verzió segítségével.

Windows 7 Action Center: megújult a biztonsági központ

2009-10-08
Magyarul a Műveletközpont nevet kapta a Windows 7-ben a Biztonsági központ (Security Center) utóda, amely nemcsak a biztonsági, hanem a legfontosabb karbantartási funkciókat is figyeli, és természetesen a hiányosságokra figyelmezteti is a gép használóját.

Windows 7 Gadgetek

2009-07-30
A Gadgetek a Vistában debütáltak, de természetesen a Windows 7-ben is megtalálhatók. Talán mondhatjuk, hogy nem voltak igazán kedveltek, ezért a Microsoft változtatott kicsit az egész koncepción – lássuk, pontosan mit.

Sok apró újdonság a Windows 7 Explorerben

2009-07-23
A Windows 7 számos eleme megújult, s ez alól nem kivétel a Windows Explorer sem. Habár az Intéző véleményünk szerint az újdonságoktól sem kapott szárnyra, érdemes megnézni, mely területeket történtek előrelépések.

Paint a Windows 7-ben

2009-07-16
A Windows beépített képszerkesztőjét sokan hajlamosak egy kézlegyintéssel elintézni, pedig a Paint közel sem annyira használhatatlan, mint az elsőre tűnik. Az alapfeladatokra eddig is jól bevált, a Windows 7-ben pedig még tovább javítottak a helyzeten.

Windows 7: változások az UAC-ben

2009-07-02
A User Account Control, vagyis a Felhasználói Fiókok Felügyelet a Vista egyik fontos biztonsági újítása – lett volna, ha nem lett volna idegesítő. A Microsoft a Windows 7 esetében ezt a szolgáltatást is megváltoztatta, cikkünkből kiderül, hogyan.

Windows 7: Újdonságok a számológépben

2009-06-11
Az operációs rendszert érintő mélyebb változások mellett a Windows 7-ben akad sok olyan újdonság, amit elsőre talán kevesen vesznek észre. Az egyik ilyen a számológép – a Windows 7-ben ez is sok újdonságot tartalmaz.

Windows 7: BitLocker To Go

2009-05-21
A Vista volt az első olyan Windows, ahol lehetőség volt (integrált eszközökkel) egy teljes meghajtó tartalmát titkosítani. A Windows 7 esetében a BitLockert már nemcsak belső, hanem külső (USB-s) meghajtókra is alkalmazhatjuk; bemutatkozik a BitLocker To Go.

Windows XP mód a Windows 7-ben

2009-05-14
A Microsoft a Vista bukása után nem kockáztathatja meg, hogy a Windows 7 is sikertelen legyen a vállalatok körében. Az új operációs rendszer egyes verzióihoz ezért ingyenesen letölthetjük a Windows XP Mode kiegészítőt, amely elvileg elejét veszi a kompatibilitási gondoknak.