- 2013. január 10., 15:59
A CES-ben az a szép, hogy akár egyik pillanatról a másikra is változhat, melyik gyártó mit állít ki.

A CES-ben az a szép, hogy akár egyik pillanatról a másikra is változhat, melyik gyártó mit állít ki.

Így történhetett meg, hogy, bár az LG standját az első nap délelőtt sikerült megnéznünk, a koreai gyártó hajlított OLED-tévéről lecsúsztunk – ugyanis amikor ott jártunk, az EA9800 még nem volt kiállítva. A hivatalos sajtóközlemény éjjel landolt a postaládánkban, így természetesen ma azonnal visszamentünk, és megnéztük az LG hajlított OLED-tévéjét is.

A legenda szerint a Samsung és az LG elnökei, befolyásos emberei rendszeresen együtt golfoznak, és ott megbeszélik egymással, hogy ki milyen fejlesztésen töri a fejét – ilyen esetekben, amikor a két korai gyártó, és csak a két koreai gyártó jelent be gyakorlatilag egyszerre valami újdonságot, mindig elgondolkodunk, hogy a történetnek vajon mennyi lehet a valóságalapja. Vagy B verzióként az ipari kémkedést űzik magas szinten a vállalatok, igazából ezt a megoldást sem zárhatjuk ki.

Az LG EA9800 esetében az alapkoncepció természetesen teljesen ugyanaz, mint a Samsung esetében: az enyhén ívelt felületnek köszönhetően a néző minden pixelt az optimális távolságról lát. Tegnap a Samsung hasonló készüléke esetében azt írtuk, hogy a vállalat egyelőre csak prototípusként tekint a készülékre, és nem tervezi piacra dobni; nos, az LG, úgy tűnik, hogy előbbre jár, mert a tervek szerint valamikor a második félévben ez a tévé a boltokba fog kerülni.

Ami a képminőséget és a technikai jellemzőket illeti, természetesen a hajlított OLED ugyanazt tudja, mint a koreai gyártó „sima” OLED-tévéje, így 55 colos képátlót, Full HD felbontást, 180 fokos betekintési szögeket és lenyűgöző képminőséget kapunk.

Címkék