- 2016. május 31., 07:56
Tavaly nagyot durrantott az ASUS a vízhűtéses GX700 noteszgéppel, most pedig tovább emelte a lécet a GX800-zal.

A GX700 nagy volt és drága, a GX800 pedig nagyobb és drágább – a tervezésnél legalábbis az lehetett a kiindulási pont, hogy a specifikációs lista minden elemén tekertek még egyet. Ennek megfelelően az új csúcsgép SLI-be kötött NVIDIA 1080-akat tartalmaz, K szériás processzort 4,4 GHz-re húzva, és mechanikus billentyűzetet, természetesen RGB-s háttérvilágítással.



Bár az utóbbiak helyigénye nagyobb a fóliás, gumiharangos változatoknál, a GX800-nál ezzel nem lesz gond, hiszen egy 18,4 colos monstrumról beszélünk, amely, bár nem annyira vastag, mint a hagyományos hűtésű megoldással lenne, még így is elég brutális. A hátra csatlakoztatható vízhűtéses modul továbbra is menet közben eltávolítható, de a teljes sebességhez szükségünk lesz rá, különben mind a GPU, mind a CPU visszavesz majd a teljesítményből, amihez egyébként két darab 330 Wattos tápegységre is szükség van. A kijelző mérete 18 col, a felbontás pedig FHD vagy UHD lehet, választásunktól függően.


Egy ilyen gépnél nyilván nem a hordozhatóság a lényeg, de azért érdemes tudni, hogy a noteszgép maga 5,7 kg, amihez a hűtőegység további 4,8 kg-t ad hozzá, ha elvisszük magunkkal.

Címkék