- 2009. május 7., 10:09
Nagyobb lett és többet is tud az új Kindle, ám cserébe drágább is elődjénél.
Hirdetés

Ahogyan azt várni lehetett, az Amazon a tegnapi sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette a Kindle DX-et. Az elődhöz (Kindle 2) képest külsőre a legnagyobb változást a nagyobb kijelző és az ezzel járó nagyobb méret jelenti; a korábbi 6 colos modellhez képest a DX 9,7 colos kijelzőt kapott, ami 62%-kal nagyobb képátlót és több, mint két és félszer nagyobb megjelenítő felületet jelent. Ezzel párhuzamosan a felbontás is nőtt, igaz, nem drámai mértékben, 800×600-ról 1200×824 pixelre. További változás a külsőt illetően, hogy az első gombok elhelyezkedése megváltozott, a nagyobb szélességnek hála a gombok most már öt helyett négy sorban is elférnek.

A készülékház alatt is történtek változások. A memória mérete 4 Gbájtra hízott, ami egyszerre akár 3500 könyv tárolását is lehetővé teszi. Ennél talán sokkal fontosabb, hogy a Kindle DX immáron natív módon kezeli a PDF fájlokat, így többé nem kell az emészthető formába való átalakítással bajlódnunk. Az új Kindle kapott egy, például az Apple iTouchban is meglévő giroszenzort, amely segítségével képes érzékelni, hogy állított vagy fekvő helyzetben tartjuk, az elektronika pedig ennek megfelelően változtatja a tartalom megjelenítését is.
Ha a megjelenített könyv kiadója nem tiltja, a Kindle akár fel is tudja olvasni a műveket - ez a funkció használható módon minden bizonnyal csak angolul működik. A Kindle DX egy 3G-s modemet is kapott, ennek segítségével a könyveket közvetlenül az internetről is letölthetjük.

A Kindle DX már előrendelhető az Amazonon, ára 490 dollár. A szállítást az Amazon a nyár folyamán kezdi meg.

Címkék