- 2010. április 6., 18:23
Eddig is látszott, hogy az idei év egyik központi témája a táblagép lesz, de most az iPad megjelenésével a...
Hirdetés

Ezek közé tartozik a HP is, aki már a CES-en is bemutatott egy demópéldányt a Slate-ből, sőt, nem olyan régen egy barcelonai, elsősorban a partnereknek rendezett eseményre is elhozott egy darabot. Az iPad örömére most további információkat jelentettek meg az Engadget szerint egy belsős prezentációban. Az ebben látható adatok szerint a Slate, amelynél a HP szerint szerényen minden tulajdonságában jobb az iPadnál, 549-599 dollárba kerül majd, Intel Atom Z530-as processzort és hozzá Intel lapkakészletet használ majd 1080p-s videókat lejátszani képes grafikával. A készüléken Windows 7 Home Premium operációs rendszer fut majd a cég saját fejlesztésű érintésre optimalizált kezelőfelületével, kijelzője pedig 8,9”-es és 1024×600 pixeles lesz. További előnyei a beépített kártyaolvasó, az USB port és a hagyományos méretű SIM-ek fogadására való kártyahely – viszont üzemideje alaposan elmarad az iPadétól: körülbelül 5 órásra ígérik.

Bár a specifikációk alapján a Slate ígéretesnek tűnik, a Z530-as processzor és Windows 7 kombináció elbizonytalanító – ez utóbbi már régi ismerősünk, hiszen kicsit lassabb változatát már teszteltük az Acer Aspire One 751h netbookkal, és az ott elért eredmények alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy HP-nak komoly optimalizálásokat kell végrehajtania, ha ezen a CPU-n a Windows 7-re húzott felülettel akar az iPadhez hasonló sebességet produkálni.

A HP Slate-nél jóval izgalmasabbnak tűnik a ICD Gemini, amelynek a tulajdonságlistája gyakorlatilag úgy néz ki, mintha fogták volna az iPad-ét, és az összes No helyre beírták volna, hogy Yes. A készülék a Tegra 2-re épül, Android operációs rendszert futtat, képes lejátszani 1080p-s videót, támogatja a Flasht, van benne fényképezőgép, FM rádió, GPS, tettek rá USB portot és még az akkumulátora is cserélhető. Egyedül méreteit tekintve marad el az Apple termékétől, de ennek is megvan az oka: kijelzője nagyobb és HD-s: 11,2”-es és 1366×768 pixel felbontású.

Címkék