- 2010. április 23., 13:31
A Sony beváltotta ígéretét, és a 3.
Hirdetés

A Sony eredeti ütemterve szerint csak később, nyáron, érkezett volna meg a 3D-s megjelenítést lehetővé tevő firmware, azonban a Sony a legutóbbi frissítéssel annyira feldühíthette a felhasználók egy részét (kikerült a Linux futtatásának lehetősége), hogy a japán vállalat minden bizonnyal a mielőbbi 3D támogatással szeretné kompenzálni a játékkonzol tulajdonosait.

A mostani frissítést követően a PS3 már alkalmas 3D-s játékok futtatására, persze csak akkor, ha 3D megjelenítésre képes tévével kötjük össze. Ugyan a Sonynak a foci VB-ig nem lesz ilyenje, de az LG, a Samsung és a Panasonic vagy piacra dobta már, vagy heteken belül piacra dobja 3D megjelenítésre képes tévéit. A 3D-s játékokhoz a Sony egy promócióval szeretne kedvet csinálni, akik ki tudják várni a gyártó térbeli megjelenítésre alkalmas tévéit, azok ajándékba megkapják a WipeOut HD és a Super Stardust HD teljes verzióját, a Pain sorozat 3 részét szintén teljes verzióban valamint a MotorStorm: Pacific Rift demóját minden HX szériás tévéhez.

A mostani frissítés után 3D-s filmeket még nem lehet megnézni a PS3-mal, persze később ez is lehetővé válik, de csak egy újabb frissítést követően. A 3D filmek kezelését lehetővé tevő firmware viszont minden bizonnyal csak a 3D-tévék megjelenésével együtt érkezik majd, ami jelen állás szerint július első heteiben várható. Ezen nincs is mit csodálkozni, mert egy most kiadott firmware-rel a Sony csak a konkurensek eladásait növelné.