- 2011. március 31., 15:45
Erősebb processzorral és fém hátlappal érkezik a Samsung tavalyi csúcstelefonjának ráncfelvarrott kiadása.
Hirdetés

Hivatalosan is megerősítette a Samsung, hogy az idei csúcstelefon, a barcelonai Mobile World Congressen bemutatkozott Galaxy S2 mellett a vállalat megtartja kínálatában az eredeti Galaxy S-t is – persze azért némileg felturbózott kiadásban. Ennek megfelelően a mobil neve is változni fog, Oroszországban Galaxy S 2011 Edition néven, a világ többi részén pedig Galaxy S Plusként lehet majd megvásárolni.

A klasszikus Galaxy S; ilyen lesz a Galaxy S Plus is

A telefon méretét és formáját tekintve tökéletesen azonos a klasszikus verzióval, a külső mindössze annyiban változik, hogy a műanyag akkufedelet a Samsung egy alumíniumból készült változatra cseréli le. Marad a 4 colos kijelző is, így a Galaxy S Plusban is a 800×480 pixeles Super AMOLED köszön majd vissza. A legnagyobb előrelépés a processzor esetében lesz, az 1 GHz-es Hummingbird CPU-t a Samsung 1,4 GHz-es Snapdragonra, egészen pontosan a Qualcomm MSM8255T-re cseréli le. Ezen kívül előrelépés a 14,4 Mbites HSPA+ adapter és a 10%-kal nagyobb kapacitású, 1650 mAh-s akkumulátor is. A telefon egyéb vezeték nélküli adapterei valamint a belső memória mérete nem változnak. A Galaxy S Plus Android 2.3 operációs rendszerrel kerül forgalomba.

A Samsung a polgári nevén GT-i9001 névre hallgató telefont Oroszországban dobja piacra elsőként, már a jövő hónapban, arról viszont nincsenek információk, hogy a Galaxy S Plus a világ többi részére mikor juthat el.

Címkék