- 2011. május 12., 09:09
A tegnapi naptól Magyarországgal együtt 131 országban lehet vásárolni alkalmazásokat androidos készülékekre.
Hirdetés

Az Android Market óriási növekedést tudhat maga mögött, hiszen már több mint 200 ezer alkalmazás érhető el benne. A piacteret legalább háromszáz különböző típusú készülék éri el, a felhasználók pedig már több, mint 4,5 milliárd alkalmazást töltöttek le. Az élmény azonban számunkra nem volt teljes, hiszen idehaza eddig csak az ingyenes alkalmazásokat érhettük elt. A Google I/O 2011 konferencia második napján érkezett a bejelentés, miszerint a fizetős Market elérése immáron 131 országra bővül, amelybe Magyarország is beletartozik. A bejelentést követően azonnal meg is kezdődött az aktiválás, több felhasználó máris tud alkalmazásokat vásárolni.


A teljes Market elérésen túl a Google több változást, pontosabban bővítést is bemutatott. Megjelenik a Editors' Choice, azaz a Szerkesztők ajánlata, ahol a Market karbantartói által legjobbnak talált alkalmazások, játékok lesznek megtalálhatók.

Azon fejlesztők, akik a legnépszerűbb, legmagasabb minőséget kínáló alkalmazásokat fejlesztik, speciális ikont kapnak, ezzel kiemelve a többi közül a munkájukat. Már az első napon 150 fejlesztő tudhatta magáénak ezt a megtiszteltetést.

A kapcsolódó alkalmazások rendszere is átalakul; a kategóriák mellett egy külön fülön érhető el egy-egy termékkategória legnépszerűbb alkalmazása. Itt láthatjuk a legtöbbet letöltött fizetős és ingyenes alkalmazást, vagy éppen a legújabb programokat is.

Aki szeret sodródni az árral, az imádni fogja a Trending Apps lehetőséget is, ahol az adott nap legtöbbet újonnan telepített alkalmazásai közül lehet majd szemezgetni, csipegetni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00