- 2011. november 10., 10:13
Az Adobe hivatalosan is bejelentette, hogy nem támogatja tovább a mobilos platformot, Steve Jobs nyert!
Hirdetés

Steve Jobs egyik pár évvel ezelőtti kijelentése, miszerint a Flash sosem lesz elérhető az iPhone-on, nagy port kavart. Az Adobe ezt követően az Android felé fordult, hogy megvédje becsületét, és elérhetővé tette a Flasht a Google operációs rendszerét futtató készülékekre. Most azonban úgy tűnik, hogy az Adobe is belátta, hogy nincs tovább, ugyanis a szoftvercég hivatalosan is bejelentette, nem fejleszti tovább az androidos Flash Playert. Hibajavítások persze még lesznek, de a fejlesztések helyett a vállalat a jövőben a HTML5-ben rejlő lehetőségekre kíván összpontosítani.

A HTML5-öt ugyanakkor a legtöbb mobilos böngésző alapból támogatja, így kérdéses, hogy mi keresnivalója lesz az Adobe termékeinek a mobilokon. A Flash mobilos támogatásának megszűnése egyébként semmilyen módon nem érinti az Adobe Air projektet, a programmal továbbra is lehet majd mobilra optimalizált Flasht készíteni.

A Flash Playernek már nem készül több frissítése, az utolsó verzió a 11.1 lesz, amely hamarosan elérhető az Android Marketen és a BlackBerry Playbookon is. Természetesen a platformot érintő kritikus hibákat a jövőben is kijavítjuk.” – áll az Adobe közleményében.

Az Adobe a mobilplatformról történő visszavonulásával tulajdonképpen igazolta az elhunyt Apple-vezér, Steve Jobs véleményét, aki mindig is amellett érvelt, hogy a Flash nem használható rendesen az érintőképernyőkön és nagy az erőforrásigénye, ezért ki fog halni.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00