- 2012. április 18., 14:10
Minden Windows Phone 7-es mobilra lesz WP8 frissítés, de még nem lehet tudni, hogy mikor.
Hirdetés

A Windows Phone egy érdekes hibrid abban az értelemben, hogy az androidos világhoz hasonlóan több készülékgyártó is van, ugyanakkor a szoftverfrissítést a Microsoft központilag végzi, éppen úgy, mint az Apple az iPhone-ok esetében. Ennek a megoldásnak előnyei és hátrányai egyaránt vannak, utóbbiak közé tartozik, hogy a készülékgyártók nem alakíthatják kedvükre az operációs rendszer felületét. Az előnyök között tarthatjuk ugyanakkor számon, hogy a felhasználók nincsenek kiszolgáltatva a gyártók felé úgy, mint az Android esetében; ha frissítés érkezik, akkor nem kell például attól tartani, hogy adott gyártó nem tudja vagy nem akarja elkészíteni az upgrade csomagot minden korábban kiadott készülékre.

És úgy nagyon tűnik, hogy a frissítés nemcsak főverzión belül lesz automatikus, egyes források szerint a Windows Phone következő verziója, a Windows 8, amelyet jelenleg Apollo néven fejlesztenek, az összes Windows Phone 7-es mobilra megérkezik majd. Ezt ráadásul nem is akárki, hanem a Microsoft egyik szóvivője mondta, tehát az információ hivatalosnak tekinthető. A redmondi vállalat által támasztott szigorú hardverkövetelmények miatt egyébként az első generációs készülékeknek valóban nem jelenthet gondot a WP8 futtatása. (Persze minden funkció nyilván nem fog működni rajtuk.)

Az viszont egyelőre még nem tisztázott, hogy a frissítés a korábbi készülékekre mikor érkezik meg – a tippünk szerint az eleve Windows Phone 8-cal szállított mobilok megjelenéséhez képest legalább néhány hónappal később.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00