- 2014. január 2., 15:50
Az új konstrukció lényege, hogy egyszerre akár négy különböző műsort is lehet nézni ugyanazzal az előfizetéssel.
Hirdetés

Az USA és a világ legnagyobb VOD szolgáltatója, a Netflix szeretne még több pénzt legombolni azokról a felhasználókról, akik a legtöbbet használják a szolgáltatást, ezért olyan új csomagokat tesztel, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre kettő vagy akár négy készüléken is lehessen filmet nézni. A csomagok ára havi 7 és 12 dollár között mozog. A normál előfizetés (ami természetesen korlátlan tartalomfogyasztást tesz lehetővé) eddig 8 dollárba került, az új csomagok között viszont az „egygépes” előfizetést nyújtó már 7 dollárért elvihető.

Természetesen eddig is volt arra mód, hogy egy családban mindenki használhassa a Netflixet, azonban egyszerre csak egy készüléken; az nem működött például, hogy a család egyik tagja hazafelé megnézze kedvenc sorozatának aktuális epizódját, miközben otthon valaki más mozizik. A több mint 40 millió előfizetővel rendelkező Netflix ezzel a lépéssel a kábelszolgáltatókat másolná le, akik a második (harmadik stb.) set-top-boxért extra pénzt kérnek el.

A szolgáltató lépesé elsőre kockázatosnak tűnik, mert az is előfordulhat, hogy a felhasználók ahelyett, hogy drágább csomagra váltanak, inkább lefelé mozdulnak el – igaz, Amerikában havi egy dollárért valószínűleg senki sem fog kattintgatni. Egy felmérés szerint legfeljebb a felhasználók 1 százaléka váltana „lefelé”, így aggodalomra nincsen ok. A vezetés persze a tesztidőszak lezárulta után a tapasztalatok birtokában dönthet majd úgy is, hogy a csomagokat végül mégsem alkalmazzák élesben. De ez véleményünk szerint egy nem túl valószínű forgatókönyv…