- 2015. november 12., 21:59
Alighanem az utolsó szót jelenti a szalonnasütésben egy japán kísérleti berendezés, ami lézerrel dolgozik.
Hirdetés

Az biztos, hogy a japánok is szeretik a szalonnát – azaz, hogy pontosak legyünk, a bacont – elkészítési módjáról azonban máshogy gondolkoznak. Az alábbi filmen látható szerkezet, amelyet egy matematika professzor, Kentaro Fukushi, és partnere, Hiroshi Takai készítettek, egy képfelismerő rendszerrel kombinált ipari lézeres vágóból áll.
A képfelismerő feladata az, hogy a bacon zsíros és húsos részeit megkülönböztesse egymástól – a lézeré pedig az, hogy az előbbieket ropogósra süsse. A megfelelő sütési fokozat elérését természetesen ismét csak a képfelismerő rendszer végzi.





A készülék egyelőre még nem tökéletes – pontosságán és főleg működési sebességén például mindenképpen érdemes lenne javítani, de az is biztos, hogy más módon nem lehetne ezt a különleges kulináris élményt átélni.

Címkék