Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Virtuális gép létrehozása VirtualBoxszal

2008. június 18. - venomSzólj hozzá!

Egy virtuális gépet nem túlságosan nehéz létrehozni, de azért akadhatnak buktatók. A következőkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan zajlik ez a művelet a VirtualBox segítségével, és kitérünk a legfontosabb beállításokra is.

1. Telepítés

Először is töltsük le a programot a Sun honlapjáról, majd telepítsük. A telepítés során hagyjunk mindent az alapértelmezett beállításon, így az USB támogatás és a hálózati adapter is telepítésre kerül.

VirtualBox 1. lépés

A telepítendő komponensek kiválasztása

Ezek illesztőprogramként kerülnek a rendszerbe, így beállítástól függően a Windows rákérdezhet, hogy a két drivert akarjuk-e telepíteni.

VirtualBox 2. lépés

Engedélyezni kell az USB driver és az Ethernet driver telepítését

Mindkét esetben az Installra klikkeljünk!

2. Alapok

A VirtualBox első indítása után a kezelőfelület már magyar (ha a regionális beállításaink is azok). Először is regisztrálnunk kell a szoftvert, nevünk és e-mail cím megadásával.

VirtualBox 3. lépés

Gyors regisztráció

(Nem szükséges valós adatokat beírni, a regisztráció ugyanis csak egylépcsős. A megadott e-mail címre csak hírleveleket kapunk.)

Mielőtt létrehoznánk első virtuális gépünket, konfiguráljuk a VirtualBoxot! Lépjünk be a Fájl menübe és válasszuk a Beállításokat. Az Általános fülön azAlap mappákat mindenképpen érdemes átállítani, hogy azok egy olyan partícióra mutassanak, ahol bőven van szabad tárolókapacitás. Ez főleg akkor fontos, ha a Pillanatképek szolgáltatást is használjuk majd.

VirtualBox 4. lépés

Változtassuk meg az Alap mappákat!

Ugyanitt engedélyezhetjük a programnak, hogy használja a processzor hardveres virtualizációs képességeit (ha van neki, Intel esetén Intel VT-x, AMD-nél AMD-V). A Bevitel fül átállíthatjuk a Gazda-billentyűt, ha a jobb oldali Ctrl valamiért nem felelne meg. A lényeg, hogy ezt jól megjegyezzük, mert szükségünk lesz rá!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!