- 2012. április 19., 15:07
A UPC előfizetői május 4-től a set-top-box helyett vagy mellett CI+ kártyaolvasót is kérhetnek előfizetésükhöz.
Hirdetés

A UPC MediaCard néven indítja majd el a szolgáltatást, amely kiváló lehet minden olyan esetben, amikor egy háztartásban két vagy több tévé működik, és mondjuk helyhiány miatt nem akarunk újabb médiaboxot kérni a szolgáltatótól. Emellett azonban további előnyök is jelentkeznek: ha a kódkártyát a tévébe helyezzük, akkor eggyel kevesebb a fogyasztó (korábbi tesztünk alapján akár 1-2 ezer forint is lehet a havi villanyszámlában a plusz a médiabox miatt) és a távirányító is a lakásban. Ráadásul számos új tévékészülék alkalmas arra, hogy DVB-C tuner használata esetén USB-s adathordozóra felvételt készítsen vagy az élőadást megállítsa.

A MediaCard segítségével a Digital Bronze illetve a Digital Gold csomagok teljes tartalma elérhető, ami 42 illetve 70 csatornát jelent alapból, plusz a prémium csatornákat (tíz HD felbontású adót, az HBO-t, a Filmboxot, stb.) Nem működnek viszont az interaktív extrák, így a Videotár, az időjárás-jelentés és a játékok sem – valamint, érdekes megkötésként, az EPG tartalma is csak 24 órával előre látszik a szokásos nyolc napos időtartam helyett.

A UPC az első, csak SD adások vételére alkalmas modulért nem számol fel díjat, a további modulok valamint a HD felbontású csatornák elérését biztosító változat ára – a set-top-boxokhoz hasonlóan – 1000 forintba kerül majd (valószínűleg hűségidő vállalásával, a részletek egyelőre nem ismertek).

Az előzetes felmérés szerint a CI+ szabványú modul szinte az összes Magyarországon kapható olyan LCD-tévével és plazmatévével kompatibilis, amely tartalmaz DVB-C tunert, a UPC listája közel 600 készüléket tartalmaz – amint látható, Panasonic készülék egyelőre nincs a listában, de a gyártótól azt az információt kaptuk, hogy a belső tesztek alapján a VIERA tévék is kompatibilisek a MediaCard szolgáltatással, a UPC-vel közös tesztelési eljárás pedig az utolsó fázisában jár.

A UPC által tesztelt, a MediaCard szolgáltatással garantáltan kompatibilis tévék listája ide kattintva olvasható.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. december 2., 12:00
2020. június 5., 17:00
2019. október 28., 08:00
2019. október 28., 03:00