- 2019. október 28., 08:00
Tippek és szempontok a kedvező árú vásárláshoz
Hirdetés

Manapság már minden családtag saját tévét szeretne, kezdve a gyerekektől, akik egész nap csak rajzfilmeket néznének, egészen a nagyszülőkig, akiknek szintén fontos szerepet játszik az életükben a TV. Írtunk egy rövid útmutatót és összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb szempontok, amelyek segítenek a tökéletes tévé kiválasztásában – legyen szó bármilyen korosztályról.

Ma már mindenki olcsó okos TV-t szeretne, viszont az alacsony ár sajnos nem a minőség garanciája, általában pont az ellenkezőjét tapasztalthatjuk. Nem ajánljuk továbbá az olcsó, de használt okos TV-t, hiszen gyakran nincs rájuk garancia, így hiba esetén már nem fordulhatunk a gyártóhoz, forgalmazóhoz segítségért.

De ha nem engedhetünk meg maguknak egy drágább TV-t, akkor hogyan lehet mégis jó és olcsó okos TV-t találni?

1. Nos, a mi tanácsunk: várd meg a Black Fridayt, amikor biztosan találni fogsz jó ajánlatokat. Ha még nem hallottál erről a napról, érdemes már most előre tájékozódni, és időben felkészülni az év legjobb akcióira. A legtöbb offline és online bolt készül a novemberi fekete péntek akcióra. Ha addig nem tudsz várni, akkor lássuk a második lépést!

2. Akciók és újabb akciók, online és offline. Van időd keresgélni? Az igényeidnek megfelelő, olcsó okos TV-t nem könnyű megtalálni, de az internetnek köszönhetően sokkal könnyebb rálelni. Ezenfelül összehasonlíthatod az árakat, megnézheted, hogy másoknak mi a véleménye a kiszemelt TV készülékről és érdemes-e megvenni.

3. Ha elcsíptél egy szuper okostévé akciót, akkor győződj meg róla, hogy valóban okos-e és megfelel-e az elvárásaidnak! Az alsóbb árkategóriában valószínűleg nem fogsz olyat találni, amely kapcsolódik az internethez. De a nagyszülőknek például nincs is szükségük internetes TV-re. Ahhoz, hogy beleférj a költségvetésbe, válassz egy kisebb, kb. 40 hüvelyk átmérőjű készüléket a hálószobába és egy 50 hüvelyk felettit a nappaliba!

4. LED vagy OLED? Ha az alacsony ár fontos szempont, akkor válogass a LED készülékek között! Noha az OLED élénk színekkel és drámai kontraszttal rendelkezik, ha tartanod kell magad az alacsonyabb költségvetéshez, akkor nem a legmegfelelőbb választás. A 4K sem jöhet szóba, bár az árak az utóbbi időben csökkentek, ez még mindig nem tartozik az olcsó okos TV kategóriájába.

5. Ha olcsó, 40 hüvelykes okos TV-t választasz, legyen 1080 pixel felbontású. Nem érdemes kisebb, 32 hüvelykes 720 pixel felbontású képernyőt venni, mivel az árak nem különböznek annyira és a jobb felbontású készülék naprakész marad.

6. Egy másik tanács, amelyben eddig soha nem csalódtunk, az, hogy olyan TV-t válassz, amelyet megbízható és népszerű cég gyártott, amely a piacon marad és legalább a garanciaidő alatt gondoskodni fog rólad!
Reméljük a fenti szempontok segítségedre lesznek, amikor új televíziót szeretnél vásárolni – magadnak vagy akár ajándékba szeretteidnek – és sikerül megtalálni a számodra legmegfelelőbb tévé készüléket!

Címkék