- 2012. november 20., 16:00
Már kezdetben sem kell nélkülözni a natív 4K×2K-s tartalmakat azoknak, akik a Sony UHD tévéje mellett döntenek.
Hirdetés

A történelem gyakran ismétli önmagát: a HD-tévék megjelenésekor HD anyag, a 3D tévék megjelenésekor pedig 3D film nem volt a készülékekre. Most, hogy érkeznek az első 4K felbontású tévék, a kérdés ismét az, hogy vajon a felhasználók mit fognak nézni a gigafelbontású megjelenítőkön. Bár a problémát mi messze nem tartjuk annyira nagynak, mint korábban akár a HD akár a 3D tartalmak hiányát (a Full HD-4K felskálázás sokkal szebben megvalósítható, mint az SD-HD vagy a 2D-3D konverzió, tehát natív adás nélkül is kaphatunk szebb képet), mégis jó látni, hogy a Sony már most dolgozik azon, hogy az XBR-84X900 megjelenésekor legyen is mit nézni a készüléken.

A Sony hivatalos blogjából kiderült ugyanis, hogy a japán vállalat a 4K-s tévéket „előre feltöltött UHD tartalommal” fogja szállítani. Arról egyelőre még nincsen semmi információ, hogy az előre feltöltött pontosan mit jelent; feltehetőleg nem azt, hogy a tévékbe egy merevlemez is kerül filmekkel feltöltve, hanem inkább azt, hogy a tévére streamelni lehet majd nagyfelbontású tartalmakat. Ehhez persze nagy sávszélesség is szükséges, de már 8-10 Mbps-os sebesség is elég lehet ahhoz, hogy a filmek lejátszása folyamatos legyen. A Sony minden esetre nincs rossz helyzetben a tartalmat illetően: mivel saját filmstúdiója van, a vállalat számára nem lehet gond néhány sikerfilm felvétele sem a kínálatba.

További részletek még az év vége előtt kiderülhetnek, és, ha máskor nem, akkor valószínűleg a CES 2013 ideje alatt a szolgáltatással kapcsolatban minden fontos paramétert megismerhetünk majd.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00